Szellemek

SDCarroll.png Szabadgondolkodo.png

A szellemek a halott személyek állítólagos testetlen lelkei. A szellemeket gyakran ábrázolják lakatlan kísértetházakban, főleg olyan helyeken, ahol korábban gyilkosság történt. Hogy a gyilkosság áltozata egyes esetekben miért cselleng az örökkévalóságig kísértve miközben mások felszívódni látszanak, az élet egyik nagy rejtélye.

A kísértet (poltergeist) szó szerint "kopogó szellem". A kísértetek jelenlétüket kopogó hangokkal és a bútorok vagy a teáskannák és lábosok dobálásával adják tudtunkra.

Sokan mesélik, hogy fizikai változásokat éreztek a kísértetjárta helyeken, legfőképp hőmérsékletesést és különös hangokat. Ezek nem a képzelett szülöttei. A legtöbb kísértetjárás régi, huzatos épületekben történik. A tudósok, akik megvizsgálták a kísértetjárta helyeket, a hőmérsékletváltozásnak és a hangoknak is megtalálták a magyarázatát a huzat forrásának felderítésével. Az említett jelenségekért olyan dolgok felelősek, mint például üres rések a falak mögött vagy alacsony frekvenciájú hanghullámok mozgása, amiket olyan közönséges objektumok hoznak létre mint például a ventillátor.

Lásd még

Eredeti szócikk: ghosts (az angol szócikk teljesebb)