Névtelen

Módosítások

Atlantisz

187 bájt hozzáadva, 2017. szeptember 23., 05:22
Angol: jasoncolavito
*[http://www.jasoncolavito.com/blog/nazis-atlantis-and-prehistoric-animals Nazis, Atlantis, and Prehistoric Animals]
:A nácik megpróbálták felkutatni Atlantiszt, bár az ő elképzelésük az ősi kontinensről eltér a platóni alaptól. Helena Blavatsky és Ignatius Donnelly munkássága alapján, a nácik úgy gondolták, volt egy ősi, Afrikában és Amerikában is gyarmatokkal rendelkező civilizáció, és az áriák az ő leszármazottjaik. Himmler úgy gondolta, hogy az ősi faj leszármazottjai Tibetben élnek, és megbízta Ernst Schäfer felfedezőt, menjen Tibetbe, keresse meg ezeket az embereket, hogy bebizonyítsa az árja felsőbbrendűséget.
*[http://www.jasoncolavito.com/blog/the-1911-controversy-over-whether-a-white-atlantis-civilized-black-africans The 1911 Controversy Over Whether a White Atlantis Civilized Black People]
*[http://www.jasoncolavito.com/of-atlantis-and-aliens.html Of Atlantis and Aliens]
:Jason Colavito arról ír, hogyan használták/használják fel egyesek az ősi mítoszokat saját erkölcsi/politikai felsőbbrendűségének alátámasztására. Ír például arról, hogy a polgárháború utáni USA-ban is voltak olyanok, akik ősi legendákat próbáltak meg arra felhasználni, hogy a "fehér rasszt" állítsák be Amerika örökösének. A kommunizmus bukása után, amikor a "fehér" nyugat egyeduralkodóvá vált, az atlantiszi eredet mítosza újra előkerült.
1 099
szerkesztés