Főmenü megnyitása

Szkeptikus Wiki β

Módosítások

Ezékiel története

egy bájt törölve, 2016. február 8., 07:52
a
formázás
És megrendülének az ajtó küszöbei a kiáltónak szavától, és a ház betelt füsttel. Akkor mondék: Jaj nékem, elvesztem, mivel tisztátalan ajkú vagyok és tisztátalan ajkú nép közt lakom: hisz a királyt, a seregeknek Urát láták szemeim!'' (Ezsaiás 6:1-5)}}<br>(Itt egyértelmű, hogy a trónon a "király" azaz maga Isten ül, nem pedig egy ufonauta.)
A fenti idézetekben a kerub sehogy sem lehet egy űrhajó, és a paleoasztronautika hívei nem is hivatkoznak e sorokra. Mivel tudják a paleoasztronautika képviselői magyarázni ezt a konfliktust? Ha Ezékiel tényleg két különböző jelenséget ír le, miért nem használ megkülönböztető nyelvezetet? Megtehetné, mert Ezékiel megdöbbentő szókinccsel rendelkezett<ref>[ https://www.logos.com/product/692/a-dictionary-of-biblical-languages-w-semantic-domains-hebrewSwansonhebrew Swanson, J. (1997). Dictionary of Biblical Languages with Semantic Domains : Hebrew (Old Testament) (elektronikus változat). Oak Harbor: Logos Research Systems, Inc.]</ref> egy rendkívüli esemény leírásakor mégsem teszi ezt.
Ezékiel arról beszél, hogy a jelenséget egy északi szél hozza. A héber ''zaphon'' szó, amely egy északi városra, Zaphonra utal. A szót ''észak''nak fordítják általában, ebben az átvitt értelemben "sötétség"-et, "ismeretlen"-t jelent. Közel-keleti viszonylatban ez az északi, ismeretlen barbár törzsekre utal.<ref>[http://www.skeptic.com/eskeptic/05-07-28/ Callahan, Tim: The Spaceships of Ezekiel] c. cikke a Skeptic Magazine 2005. július 28-i számában"</ref>
1 099
szerkesztés