Levitáció

A lap korábbi változatát látod, amilyen Wedstrijd (vitalap | szerkesztései) 2009. november 21., 22:43-kor történt szerkesztése után volt.

SDCarroll.png Ez a szócikk Robert T. Carroll: The Skeptic's Dictionary c. műve megfelelő szócikkének fordítása.Szabadgondolkodo.png Fordította a Szabadgondolkodó csapata.

A levitáció a levegőbe való felemelkedés és lebegés - látszólag dacolva a gravitáció törvényével. A spirituális tanítókat és a fakírokat gyakran ábrázolják levitáció közben. Sokan a levitációt isteni adománynak tekintik. Mások szerint a levitáció egy közönséges bűvészmutatvány. Valójában senki sem levitál, a lebegés csupán látszat. Az ügyeskedők "láthatatlan" köteleket, mágneseket és egyéb trükköket vetnek be, hogy tárgyak vagy emberek látszólagos lebegését idézzék elő.

Néhányan transzcendentális meditáció közben összefonják a lábukat, és a seggükkön pattogva próbálják előadni, hogy ők levitálnak. Ez valóban így van: a másodperc tört részéig, pár centire a föld fölött, amíg a nehézségi erő vissza nem húzza őket a padlóra.

Lásd még