Kezdőlap

A lap korábbi változatát látod, amilyen WikiSysop (vitalap | szerkesztései) 2018. november 3., 01:57-kor történt szerkesztése után volt. (Visszavontam WikiSysop (vita) szerkesztését (oldid: 1694))
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Szkeptikus Társaság
Állásfoglalások
A Társaság tagjai
Szkeptikus Wiki
Cikkek listája
Kategóriák szerint

Régóta felmerült az igény a szkeptikus terminológia egységesítésére, a szkeptikus háttérinformációk kategorizált, könnyen visszakereshető összegyűjtésére és ennek a tudásbázisnak a naprakészen tartására.

Több remek kezdeményezés is indult már, de sajnos szétszórva az interneten. Megkeressük és lehetőség szerint központosítjuk az adatokat, hogy az érdeklődők és mi magunk is könnyen hozzájuthassanak.

A tartalom összegyűjtése több forrásból történik:

  • saját anyagaink
  • a SkeptDic angol nyelvű szótárának fordítása
  • már megjelent blogcikkek összefoglalása
  • bármilyen beküldött anyag, amely megfelel a kritériumoknak

A Szkeptikus Wikin jelenleg 192 cikk létezik. Ha csatlakoznál szerkesztőként, észrevételed lenne vagy csak beküldenél egy szócikket, jelentkezz e-mail-ben!

Kiemelt szócikk
A védőoltások igenis fontosak
Az oltásellenesség a védőoltásokkal szembeni ellenállás. Az oltásellenzők véleményei heterogének – egyesek szerint a védőoltások nem elég hatékonyak, így beadásuk felesleges. Egyesek csupán irracionálisan félnek a mellékhatásaiktól. A legszélsőségesebb álláspont pedig az, hogy a védőoltások szándékosan kártékonyak. Egy háttérhatalom arra használja a "védőoltások"-at, hogy mérgezze a lakosságot. Céljuk többféle lehet, a népbutítástól a népirtásig.

A védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság nem a XXI. század terméke. Azóta vannak ellenzők, mióta léteznek oltások. Amikor a védőoltások először megjelentek, tényleg volt ok a kétkedésre, mert akkor a modern orvostudomány is gyerekcipőben járt. Ma viszont a tudományos módszer alkalmazásával és a szigorú előírások betartásával olyan védőoltásokat lehet biztosítani, amelyek nemcsak hatékonyak, de (súlyos) mellékhatások is csak elszigetelt, extrém esetekben fordulnak elő.

Jó cikkeink
Csalárd érvelési technikák
Az asztrológia tudományos vizsgálatai
Áltudomány
Bermuda-háromszög
UFO
Paleoasztronautika
Kreacionista érvek jegyzéke
Homeopátia
Érdekességek a netről
A vírustagadás pszichológiája
Vírusszkepticizmus a második hullám küszöbén
Ferenc pápa üzent a klímaváltozás-tagadóknak
A tudománytagadás lélektana
Ajánlott oldalak


[ Az összes lap listája ]—[ Népszerű lapok ]—[ Leghosszabb cikkeink ]—[ Kategóriák listája ]
[ Legfrissebb cikkeink ]—[ Névjegy ]—[ Statisztikák ]