Kategória:Szótár

A lap korábbi változatát látod, amilyen The zenith (vitalap | szerkesztései) 2013. október 17., 11:12-kor történt szerkesztése után volt. (formázás, ortográfia)

Források

A szótárt részben a Skeptic's Dictionary fordítása, részben a saját munkánk eredménye.
Ha valamely szócikkhez hozzáfűzni valód van, írj levelet!

Skepdic

Sdcovernew.jpg

Robert Todd Carrol 1974-ben doktorált filozófiából, és 1977 óta a Sacramentoi Egyetem Filozófiai Tanszékének tagja. Fő érdeklődési területe a szkeptikus gondolkodás és annak története, amely témakörökből kurzusokat is tart az egyetemen. A kezdetben alig 50 szócikket tartalmazó Szkeptikus szótár megírásába 1994-ben fogott bele, hogy rendszerbe foglalja a szkepticizmus terminológiáját és ismeretanyagának alapjait. A http://www.skepdic.com címen, az interneten elérhető szótár mára már egész kis lexikonná nőtte ki magát, több mint 500 szócikkel és 1,25 milliós havonkénti letöltésszámmal.

Magyar fordítás

A Szótár magyarra fordításával kettős célt tűztünk magunk elé. Egyrészt szeretnénk, ha a Szótár az angolul nem tudók számára is elérhető lenne, másrészt – ami talán még fontosabb – szeretnénk rendszerezni, illetve a még kiforratlan esetekben kialakítani és egységesíteni a szkepticizmus magyar nyelvű terminológiáját.

  • A Skepdic-ből származó szócikkeket SDCarroll.png képpel jelöljük.