Kategória:Szótár

A lap korábbi változatát látod, amilyen WikiSysop (vitalap | szerkesztései) 2009. szeptember 9., 15:33-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Robert Todd Carrol 1974-ben doktorált filozófiából, és 1977 óta a Sacramentoi Egyetem Filozófiai Tanszékének tagja. Fő érdeklődési területe a szkeptikus gond…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Robert Todd Carrol 1974-ben doktorált filozófiából, és 1977 óta a Sacramentoi Egyetem Filozófiai Tanszékének tagja. Fő érdeklődési területe a szkeptikus gondolkodás és annak története, amely témakörökből kurzusokat is tart az egyetemen. A kezdetben alig 50 szócikket tartalmazó Szkeptikus szótár megírásába 1994-ben fogott bele, hogy rendszerbe foglalja a szkepticizmus terminológiáját és ismeretanyagának alapjait. A http://www.skepdic.com címen az interneten is elérhető Szótár mára már egész kis lexikonná nőtte ki magát több, mint 500 szócikkel és 1,25 milliós havonkénti letöltésszámmal.

A Szótár magyarra fordításával kettős célt tűztünk magunk elé. Egyrészt szeretnénk, ha a Szótár az angolul nem tudók számára is elérhető lenne, másrészt - ami talán még fontosabb - szeretnénk rendszerezni, illetve a még kiforratlan esetekben kialakítani és egységesíteni a szkepticizmus magyar nyelvű terminológiáját. A fordítás jól halad, de minden segítségért hálásak vagyunk. Ha szeretnél beszállni a fordítócsapatba, vagy akár csak egyetlen szócikk lefordításával segítenél, jelentkezz a schipy [kukac] freemail.hu e-mail-címen. Köszönjük!

(Megjegyzés: ha segíteni szeretnél, ne jelentkezz kész fordítással, ugyanis az, hogy egy szócikk nincs kint a Szabadgondolkodón, most nem részletezett technikai okok miatt nem jelenti azt, hogy még nincs lefordítva. Előbb jelentkezz, és mi megmondjuk, hogyan segíthetsz.)