Depopuláció

A depopuláció szó jelentése: "elnéptelenedés". Az összeesküvés-elméletek világában inkább tömegpusztítást, globális népirtást jelent. A népirtás mögött egy rejtélyes háttérhatalom áll, amely egy szűk és nagyon gonosz titkos társaság, akik a Föld lakosságának nagy részétől meg akarnak szabadulni. Az elmélet szerint szövetségesük van bőven, többek között:

  • A világ összes légiereje, légitársasága, akik folyton káros vegyi anyagokkal permetezik a lakosságot.
  • A gyógyszeripar és az egészségügy, akik veszélyes szereket adnak be nekünk.
  • A politikai elit, akik olyan törvényeket hoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a kollaboránsok törvényesen tudjanak működni, és rejtve tudjanak maradni.
  • Az élelmiszeripar, amely silány minőségű, tömeges megbetegedést okozó élelmiszereket forgalmaz. A fogyasztóvédelem sem emeli fel a szavát (egy országban sem), vagy végzi rendesen a munkáját.
  • Az oktatási rendszer és a média, akik átmossák az emberek agyát, hogy azok gondolkodásra képtelen zombiként éljék az életüket. Természetesen minden országban ez megy.

Ésszerűség

Azon túl, hogy egy ilyen méretű összeesküvés egyszerűen kivitelezhetetlen, mert annyi és annyi féle embernek kell kölcsönösen titkot tartania, a résztvevők maguk alatt vágnák a fát, ha ilyesmire adnák a fejüket. Ha a gyógyszeripar elhallgattatja a rák elleni orvosságot, és ezzel járul hozzá a Föld lakossága nagy részének kiirtásához, akkor nem esik el gigantikus bevételektől? Ha a védőoltások is megbetegítenek minket, és emiatt korábban halunk, az nem azt jelenti, hogy a gyógyszeripar termékeinek fogyasztását x évvel korábban fejezem be? Persze a profitorientáltság érdekében elhallgatott gyógymódokra és a szándékos megbetegítésre való utalás két különböző összeesküvés-elmélet, de egymást kölcsönösen kizárják. Akkor most melyik elmélet az igaz, ha az egyik is igaz lehet?

A védőoltásokat beadó orvosok (akik kicsi, de az összeesküvés kivitelezésében létfontosságú szereplők), nem tudják, nem néznek utána mi van az oltásban? Nincsenek nekik szeretteik, kedvenc betegeik, akiket óva intenek az oltásoktól? Vagy az orvosi alkalmazottak kivétel nélkül gyűlölnek mindenkit, beleértve a saját családjukat, szomszédjaikat? Kétlem, és figyelembe véve, hogy hány embernek lehet orvos a családban, közeli baráti körben stb., egy ilyen hitvány, apokaliptikus összeesküvésnek nem kéne már rég nyílt titoknak lennie?

A másik egészségüggyel kapcsolatos összeesküvés-elmélet az, hogy a gyógyszeripar már ismeri (vagy blokkolja) a rák gyógyításának módját, de a profit érdekében eltitkolja. Ez sem kerek, mert a gyógyszeripari szereplők nem egymás szövetségesei, hanem konkurenciái, így aki először megtalálja Az Ellenszert, az hegemón helyzetbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy az árképzés privilégiuma az övék. Lehet, nem Európában, de az Egyesült Államokban, ahol az emberek amúgy is rengeteg gyógyszert fogyasztanak, a politikai csatározásokat pont ilyen törvényjavaslatok esnek áldozatul. Barack Obama egészségügyi reformját annyira nehezen tudta bevezettetni, hogy majdnem a politikai pályájának végét jelentette. 2013 októberében meg a Republikánus Párt addig halasztotta az adósságplafon felemelését, hogy a kormányzat két és fél hétig leállt (október 1. – 17.) A gyógyszeripar árképzésének törvényi szabadságáért a republikánusok utolsó leheletükig küzdenének, ha lenne ilyen küzdelem. De nincs, mert a demokraták tudják, hogy egy ilyen vitát nem nyerhetnek meg.

A médiának sem érdeke, hogy egy olyan társadalom kiépítésében segédkezzen, amelyik annyira hagyja magát befolyásoltatni, hogy egy szűk elit meg tudja azt tizedelni. A reklámipar is hatalmas, ők ebből semmilyen úton-módon nem jönnének ki jól. Mindez az élelmiszeriparról is elmondható. Meg bármely olyan iparról, amelyik részt vesz ebben a tömegpusztító összeesküvésben – mintha mindenkinek érdeke lenne, hogy a Föld lakossága megtizedelődjön.

Ha visszagondolunk 2008-ra, és az ingatlanpiac összeomlásának hatásaira, akkor látjuk, milyen és mekkora utórezgése lehet, ha egy piac jelentős visszaesést tapasztalna. Ha a depopulációs összeesküvés-elmélet igaz, és a Föld lakosságának nagy része (akár harmada, fele vagy kétharmada) eltűnik, nemcsak a gazdaság, hanem a civilizáció is felbomlik. Ha pedig a sok kis szereplő – orvosok, rendőrök, fogyasztóvédők, tanárok stb. – ezt egy kicsit is átlátnák, egy ilyen összeesküvés nemhogy kivitelezhetetlen lenne, a lakosság megrohamozná Washingtont, Brüsszelt, Londont vagy akárhol is székeljen ez a "háttérhatalom".

Persze a lakosság számának lecsökkentése mint jelenség, valós. Kína jó példa itt, bár a kínai társadalompolitika valósága és a depopulációs összeesküvés-elmélet között hatalmas különbségek vannak. A kínai lakosság pont hogy Mao Ce-tung ideje alatt növekedett meg drasztikusan, mivel a kommunista vezetés minél több gyermek nemzésére szólította fel a lakosságot. Az 1962-es éhínség ehhez a politikához vezethető vissza, mely során 30 millióan haltak éhen. A Párt ekkor ébredt rá, mekkora bakot lőttek, és a propagandagépezet már be is indult, de a családok annak ellenére is több gyereket vállaltak. Ahhoz, hogy a lakosság növekedését kordában lehessen tartani, törvényi úton kell teret adni a Párt akaratának. Igen, a kommunista, tekintélyelvű, kontrollált médiával rendelkező Kínában sem volt elég a propaganda, mert az emberek nem engedelmeskednének a retorzió félelme nélkül. A mai Kína törvényi erővel ragaszkodik az egygyermekes családokhoz, mellyel egy közelgő társadalmi katasztrófát helyettesít egy távolabbi gazdasági katasztrófával – amikor is az egygyerekes családban felnőtt dolgozó rétegnek kell eltartania a nyugdíjas elődjeiket. A kínai politika egy földrajzilag és politikailag izolált tevékenység egy tekintélyelvű rendszer által kivitelezve – a depopulációs összeesküvés-elmélet meg feltételezi, hogy titokban, globálisan végrehajtható egy ilyen terv, amelynek oroszlánrészét a demokratikus nyugaton agyalják ki és hajtják végre.

Tények

A tények nem támasztják alá ezt az összeesküvés-elméletet. Még ha a háttérhatalomnak lennének ilyen elképzelései is, azt még nem kezdték el végrehajtani, vagy ha igen, akkor az eredmények és váratnak magukra.

  • A Föld lakossága szinte megállíthatatlanul növekszik. 1950-ben 2.5 milliárdan voltunk, ma 7 milliárdan. Minél nagyobb a bolygó lakossága, annál több emberre kell hagyatkozni egy ilyen globális összeesküvés kivitelezéséhez (több emberhez több orvos kell stb.).
  • A születéskor várható élettartam (ami az évben meghalt, 1 évnél idősebb személyek halálozási korainak az átlaga) is egyre kitolódik, lásd például a magyar mutatókat itt.
  • A védőoltásoknak köszönhetően egyre több betegséggel tudunk leszámolni. Néhány betegség, amely még jelen lenne, ha az orvostudomány nem állította volna meg azokat: hastífusz, torokgyík, szamárköhögés, kanyaró, gyermekbénulás, himlő, rózsahimlő. Sajnos, a modern technikának köszönhetően rengeteg rémhír terjeng az oltások mellékhatásaival kapcsolatban, főleg olyasmiket lehet hallani/olvasni, hogy a védőoltások súlyos betegségeket okoznak – holott csak arról van szó, hogy a védőoltás beadása után x idővel (de nem amiatt) jelentkeznek egy betegség tünetei. Az érzelmileg sérült szülők ekkor összekapcsolják a vakcinációt a jelentkezett betegséggel. Van, amikor az oltásban lévő anyag egy másik betegség tüneteit erősíti, ezért kell a védőoltásról informálódni a beadatása előtt.
  • Végül, és itt jön a legdemagógabb megállapítás, ha ez a háttérhatalom olyan erős, hogy a bekezdésben szereplő lista minden szereplőjét kézben tartja, hogyhogy az ilyen összeesküvések néhány kattintással "leleplezhetőek" az interneten? Az orvosokat meg tudják győzni, hogy mérgezzék saját magukat, szeretteiket, embertársaikat, de a YouTube ellen tehetetlennek bizonyulnak?

Lásd még