CA100.1

Érv:

Az evolúció számos dolgot magyarázatlanul hagy, mint a gravitáció, az élet eredete, a biológiai komplexitás, és az erkölcsök.

(Forrás: Behe, Michael J. 1996. Darwin under the microscope. New York Times, 29 Oct. 1996, Tuesday Final Section A; Page 25; Column 2. http://www.arn.org/docs/behe/mb_dm11496.htm "messenjaH", 9/9/2003. Things evolutionists can't (or can???) explain? http://www.evcforum.net/cgi-bin/dm.cgi?action=msg&f=5&t=306&m=1)

Cáfolat:

Semmilyen teória sem magyaráz meg mindent, és az evolúció nem állítja magáról, hogy ebben kivételt képez. Az evolúció nem is minden területre alkalmazható, ahogy a kozmológiára és a fizikára sem. A biológiában az evolúció széles körben elfogadott, és rengeteg mindent megmagyaráz (Theobald 2004), de ez nem minden. Némely magyarázat egyéb tényezők függvénye; némelyiket egyszerűen még nem találtuk meg; és némelyik felfedezése vagy megértése lehet, hogy meghaladja képességeinket. Ostobaság elítélni az evolúciót erősségei ellenére, azért mert az istenséget nem éri el.

Az evolúció megmagyaráz több olyan dolgot, amelyekről emberek azt mondják, hogy nem magyarázza (az erkölcsöket, például), legalábbis széles körvonalakban. Néha akik ilyeneket állítanak, egyszerűen nem jártak eléggé utána a témának.

Lásd még: [1]

(Referencia: Theobald, Douglas. 2004. 29+ Evidences for macroevolution: The scientific case for common descent. http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc/)