Főmenü megnyitása

Szkeptikus Wiki β

Állítás

A legtöbb evolucionista szerint a homoszexualitás helyes, sőt kívánatos, hiszen sok fajban kimutatható.

Cáfolat

  1. A homoszexualitás elfogadásának semmi köze nincs az evolúcióhoz. Abból a meggyőződésből fakad, hogy a homoszexuálisoknak is igazi szeretetre van szükségük, nem csak szeretetről szóló rizsára. Az evolucionisták és más nem fundamentalisták, beleértve sok olyan hívőt is, akik nem kevésbé hisznek a Bibliában, mint a kreacionisták, nem fogadják el bizonyos vallások vaskalapos értelmezéseit, ami az egyetlen lehetséges oka volna annak, hogy a homoszexualitást erkölcstelennek tartsuk. Az állítással ellentétben azonban az evolucionisták nem tartják a homoszexualitást kimondottan kívánatosnak.
  2. A homoszexualitás elterjedtsége a természetben jól mutatja, hogy természetes jelenségről van szó. Ezzel alá is van ásva az egyetlen olyan homoszexualitás-ellenes érv, aminek nem valamelyik vallás a forrása.
  3. A homoszexualitás bibliai alapon való elítélése egyszerűen képmutatás. Akik előszeretettel hivatkoznak a Bibliára, azok általában sokkal kisebb előszeretettel ítélnek el más Bibliában tiltott dolgokat, például a két különböző anyagból készült ruhák viselését (3Móz 19:19), az oldalszakáll levágását (3Móz 19:27), tetoválásokat (3Móz 19:28) és kamat kivetését (5Móz 23:19-20). Aki elítéli a homoszexualitást, az végső soron saját elhatározásából teszi, nem a Biblia miatt. Mielőtt megítélünk másokat, ítéljük meg a saját ítéleteink moralitását!

Lásd még