Big Bad Pharma

A lap korábbi változatát látod, amilyen The zenith (vitalap | szerkesztései) 2013. október 25., 11:56-kor történt szerkesztése után volt. (gyorsan összeeszkábált csonk, hivatkozás nuku)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A Big Bad Pharma angol fogalom, szabadfordításban: Nagy és Gonosz Gyógyszeripar. Egyes vélekedések szerint a rákot és bármely más súlyos betegséget lehetne gyógyítani, de a gyógyszeripar blokkolja az erre irányuló kutatásokat és mindenkit ellehetetlenít, aki ilyen kutatási eredményeket akar közölni. A gyógyszeriparban rengeteg a pénz (pláne az Egyesült Államokban), és ha a rák gyógyíthatóvá válna, akkora lenne a bevételkiesés, hogy az ipar alapjaiban rendülne meg. A Big Bad Pharma-összeesküvésnek egy elvetemültebb változata is van; hívői azt állítják, a gyógyszeripar egy háttérhatalom markában van, és ez a háttérhatalom a Föld lakosságának megtizedelését tervezi (depopuláció). Lehetséges, hogy a Big Bad Pharma a lakosságot nem pusztítani, hanem csak butítani akarja, hogy egy szűk, mindent irányító elit könnyeben kordában tudják tartani a lakosságot.

A gyógyszeripar féle irányuló ellenszenvnek több oka is lehet. Előfordulhat, hogy az egészségügyi ellátás (tagadhatatlan) gyengeségei mögött valaki szándékosságot sejt, főleg olyan esetekben, amikor ő maga vagy egy szerette károsult. Lehet, hogy az oltáskritikusok ráijesztettek, és az ellenoldal érveit nem hallotta még vagy már nem is kíváncsi rá.


Toll.png   Ez az oldal még hiányos